Scheepvaart

Scheepvaart

Binnen de scheepvaart is moderne techniek zeer belangrijk. EK Electronics is dan ook zeer innovatief en flexibel op het gebied van oplossingen binnen de scheepvaarttechniek.
EK Electronics is actief op diverse schepen zoals vissersboten, sleep- en werkboten, baggerboten, offshore & transport en binnenvaartschepen.

En uiteraard heeft EK Electronics een BEWIJS van AANWIJZING SCHEEPVAART BINNENVAART, controleren van aarding en isolatieweerstand en het keuren van elektrische inrichting.

Binnen de scheepvaart is moderne techniek zeer belangrijk. EK Electronics is dan ook zeer innovatief en flexibel op het gebied van oplossingen binnen de scheepvaarttechniek.
In opdracht van Maaskant Shipyards 2 stuks support vessels , Astra G en de Aquarius G met dubbele voortstuwing voor bedrijfszekerheid en manoeuvreerbaarheid. Motoren : Caterpillar 2 x C32 ACERT 970 KW Generatoren : Caterpillar 3x C4.4 99KW
Voor DCS Delta Coastal Services de gehele E-installatie geleverd voor de catamaran DCS Discovery. Vervoer van personeel en materialen
In opdracht van VDS gaat EK Electronics de gehele licht-krachtinstallatie verzorgen voor de tower grillage & bladerack substructures van de Seafox 5.  
EK Electronics werkt voor Orange Pit op dit moment aan een cutter dredger. De dredge is een Orange Pit SWSD40 op basis van een IHC Beaver40 vaartuig. Deze baggerboot wordt ingezet op binnenwateren, meren, rivieren etc.  
De “eerste” stuurhut van onze opdrachtgever Orange Pit is afgeleverd , aan ons de taak om de gehele elektrische en besturings-installatie’s aan te brengen.
In opdracht van Maaskant Shipyards gaat EK Electronics een tweede zuigbuis implementeren aan boord van de YE118 Noordland. De zuigbuizen worden gebruikt om mesheften (scheermessen) op te zuigen , die direct aan boord worden gezuiverd en gewassen.
Voor onze klant Orange Pit, gespecialiseerd in het bouwen van custom made dredgers en workboats, heeft EK Electronics een eerste baggerboot (dredger) opgeleverd.Hierbij heeft EK Electronics de gehele elektrische installatie geleverd en gemonteerd. Deze 400mm SWSD (Suction Wheel Swinging Dredger) is voor een klant in Nigeria Deze Zuigbaggers worden hoofdzakelijk gebruikt voor zandwinningsdoeleinden en voor verdieping en/of opruimen van kanalen, vijvers, meren en rivieren.Voor meer informatie kunt u op www.orangepit.nl kijken.
In opdracht van Shipyard Reimerswaal gaat EK Electronics de gehele elektrische installatie verzorgen t.b.v. de nieuwe accommodaties en stuurhut aan boord van de dredger “Deo Gloria”. Bij deze opdracht levert en installeert EK Electronics ook de brandmeldinstallatie i.s.m. onze leverancier. Bij dit karwei worden de bestaande accommodaties en stuurhut verwijderd en worden er compleet nieuwe geplaatst.
EK Electronics heeft de opdracht gekregen van Delta Coastal Services (DCS ) om de gehele bekabeling te demonteren en terug te trekken aan boord van de DCS Explorer, dit i.v.m. het verbreden en verlengen van het schip. Het verbreden en verlengen wordt gedaan door Overlasko Konstruktie B.V. Na de laswerkzaamheden zal de gehele E-installatie deels worden uitgebreid en weer opnieuw worden aangesloten.
Voortgang van de E-werkzaamheden in de nieuwe accommodaties en stuurhuis van de Deo Gloria van zandhandel Faasse bij Scheepswerf Reimerswaal lopen voorspoedig
Kleine impressie van de werkzaamheden aan het stuurhuis/ accommodatie’s. Werkzaamheden aan de Deo Gloria lopen voorspoedig. Week 9 worden het nieuwe stuurhuis/ accommodaties op de Deo Gloria geplaatst